211 23 43 342 (Δευ.-Πα. 10-18)

Γιατί οι λάμπες για τον προβολέα είναι τόσο ακριβές;

Για να απολαύσετε μια εξαιρετική εικόνα, πρέπει o προβολέας σας να έχει μια φυσική και μακροπρόθεσμα σταθερή απόδοση των χρωμάτων, επαρκή ανάλυση, υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση της εικόνας. Για αυτόν τον λόγο απαιτείται μια ισχυρή και υψηλής ποιότητας πηγή φωτός.

Οι λαμπτήρες κενού υδραργύρου είναι οι πιο ενδεδειγμένοι.

Επί του παρόντος, στους προβολείς χρησιμοποιούνται λαμπτήρες κενού υδραργύρου, οι οποίοι περιέχουν αέριο μίγμα σε πίεση λειτουργίας πάνω από 200 ατμόσφαιρες και εσωτερική θερμοκρασία λειτουργίας περίπου 1000 βαθμών Κελσίου. Αυτοί οι λαμπτήρες, λειτουργώντας στο κανονικό εύρος ισχύος 120-300 watt, μπορούν να έχουν μια σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς και καλή σταθερότητα εικόνας κατά τη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα.

Για να επιτευχθούν οι βέλτιστες παράμετροι, κατά την παραγωγή των λαμπτήρων κενού χρησιμοποιούνται πολλές πατενταρισμένες τεχνολογίες και ακριβός εξοπλισμός παραγωγής, κάτι το οποίο αντανακλάται φυσικά στις τιμές τους. Εάν σας ενδιαφέρει η τεχνολογία των λαμπτήρων κενού, διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία E-TORL Epson UHE.

Ποιος παράγει τις λάμπες προβολέων;

Για λόγους πληρότητας είναι σωστό να αναφερθεί ότι οι κατασκευαστές των προβολέων δεν παράγουν οι ίδιοι τις περισσότερες από τις λάμπες για τους προβολείς τους, αλλά τις αγοράζουν από προμηθευτικές εταιρείες. Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο λίγοι κατασκευαστές αυθεντικών λαμπών για προβολείς: Iwasaki (HSCR), Osram (P-VIP), Matsushita/Panasonic (HS), Philips (UHP), Phoenix (SHP), Ushio (NSH) a Epson (UHE).

Αυτό φυσικά επεκτείνει την προμηθευτική αλυσίδα των αυθεντικών λαμπών με μονάδα μεταξύ των κατασκευαστών των λαμπτήρων κενού και του τελικού καταναλωτή. Συνεπώς, η τιμή αυξάνεται και έτσι εκτός από τις πιο ακριβές (αλλά και πιο αξιόπιστες) αυθεντικές λάμπες με μονάδα προσφέρουμε επίσης και άλλα είδη, η αγορά των οποίων μπορεί να σας προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων – συμβατές λάμπες, μη αυθεντικές και ξεχωριστούς λαμπτήρες κενού χωρίς τη μονάδα της λάμπας.

Προσοχή στις πλαστές λάμπες

Λόγω της υψηλής τιμής των αυθεντικών λαμπών, πρόσφατα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι επωνομαζόμενες counterfeit (πλαστές) λάμπες. Πρόκειται για αντίγραφα της αυθεντικής λάμπας με μονάδα, που στην πραγματικότητα περιέχουν άλλο λαμπτήρα κενού διαφορετικής ποιότητας – από τους πιο ποιοτικούς λαμπτήρες κενού που προορίζονται για την αγορά ανταλλακτικών εξαρτημάτων (π.χ. Philips) μέχρι αυτούς της χαμηλότερης ποιότητας, τους επονομαζόμενους „no name“ λαμπτήρες κενού. Αυτοί είναι τοποθετημένοι σε μη αυθεντική μονάδα και θα έπρεπε να πωλούνται ως μη αυθεντικές λάμπες, εάν περιέχουν ποιοτικό λαμπτήρα κενού από κάποιον από τους προαναφερθέντες κατασκευαστές αυθεντικών λαμπτήρων κενού για προβολείς, ή ως συμβατές λάμπες, εάν περιέχουν "no name" ή οποιοδήποτε άλλο λαμπτήρα κενού.

Δυστυχώς, όμως, αυτά τα προϊόντα απομίμησης προσφέρονται στην αγορά ως αυθεντικά, ενώ για να μπερδεύονται οι πελάτες υφίστανται επίσης αντίγραφα της αρχικής συσκευασίας. Οι κατασκευαστές και οι πωλητές λαμπτήρων απομίμησης για προβολείς παραβιάζουν τον νόμο και βλάπτουν τόσο τους κατασκευαστές των αυθεντικών μονάδων με λάμπα, όσο και τους πελάτες, οι οποίοι αγοράζουν στην πραγματικότητα ένα διαφορετικό προϊόν από ό, τι νομίζουν και συχνά πληρώνουν περισσότερα από όσο χρειάζεται.

Στο κατάστημά μας δεν θα βρείτε τέτοιες λάμπες. Εκτιμούμε τους πελάτες μας και θέλουμε να είναι μακροπρόθεσμα ικανοποιημένοι μαζί μας. Ωστόσο, είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν στο διαδίκτυο τέτοιες λάμπες, που μπορούν να αναγνωριστούν από τις ύποπτα χαμηλές τους τιμές, οι οποίες δεν συνάδουν με τις κανονικές τιμές της αυθεντικής λάμπας με μονάδα.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε για τις λάμπες όλα τα απαραίτητα, αρκεί να επιλέξετε τη σωστή

Ταχύς οδηγός
λαμπών

Βρές την λάμπα με 2 κλικ

Λάμπες για προβολείς

Λάμπες για τηλεοράσεις