211 23 43 342 (Δευ.-Πα. 10-18)

Λάμπες για προβολείς EPSON

Οι λάμπες για προτζέκτορες Epson ξεχωρίζουν για την πατενταρισμένη, υψηλή τεχνολογία κατασκευής τους, χάρη στην οποία οι προτζέκτορες Epson 3LCD έχουν εώς και τρεις φορές μεγαλύτερη φωτεινότητα έναντι των ανταγωνιστικών απλών DLP προτζεκτόρων.

Στην σελίδα μας θα βρείτε λάμπες για όλα τα μοντέλα προτζεκτόρων της Epson. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την λάμπα που χρειάζεστε ψάχνοντας βάση της επίσημης ονομασίας, δοκιμάστε να παραλείψετε την ονομασία της οικογένειας της λάμπας (ονομασίες όπως για παράδειγμα είναι οι Home cinema, Pro cinema, Brightlink, Powerlite, MovieMate) και ψάξτε μόνο βάση του συνδυασμού των συμβόλων και αριθμών που καθορίζουν/περιγράφουν το μοντέλο.

Στις λάμπες της Epson στην ετικέτα αναγράφεται ο αριθμός κατασκευής, που είναι συνήθως ELPLPαα (όπου αα υπάρχει αριθμός), ή εναλλακτικά αναγράφεται V13H010Lαα (όπου αα, υπάρχει πάλι αριθμός). Ανάμεσα στις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες λάμπες ανήκουν οι ELPLP50, ELPLP49, ELPLP54 και ELPLP42. Οι περισσότερες λάμπες είναι συμβατές με τα περισσότερα μοντέλα. Οι πιο εμπορευόμενες λάμπες είναι κατάλληλες για προτζέκτορες τύπου EB-85, EH-TW3200, EB-410W, EB-460.

Σε περίπτωση που δεν είσαστε σίγουροι, εάν θα πετύχετε την αλλαγή της λάμπας στον προβολέα, κοιτάξτε το σύντομο βίντεο με οδηγίες πώς να αλλάξετε την λάμπα στον προβολέα EPSON.


Επιλέξτε το μοντέλο του προβολέα EPSON, για τον οποίο ψάχνετε την εναλλακτική λάμπα.

Λάμπες για προβολείς EPSON σύμφωνα με τον αριθμό προϊόντος της λάμπας

Δεν βρήκατε το μοντέλο του προβολέα σας

Σε περίπτωση που δεν έχουμε την λάμπα για το δικό σας μοντέλο του προβολέα στην προσφορά μας, ελάτε σε επαφή μαζί μας, και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βρούμε την ανταλλακτική λάμπα και να σας την προσφέρουμε στο ταχύτερο χρονικό διάστημα.

Κοιτάξτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την λάμπα στον προβολέα EPSON

Σ΄ ένα σύντομο βίντεο θα μάθετε, πώς να απομακρύνετε την λάμπα από τον προβολέα EPSON και πώς να τοποθετήσετε αντί γι΄αυτήν μια καινούργια.

Για τους προτζέκτορες της εταιρίας Epson προσφέρουμε γνήσιες, αλλά και εναλλακτικές λάμπες, με ή χωρίς βάση. Για τα μοντέλα που χρησιμοποιούν δύο λάμπες προσφέρουμε και πακέτα με διπλή γνήσια λάμπα. Η τιμή των λαμπών για τον προτζέκτορα της Epson ξεκινούν από 73 ευρώ για μη γνήσιες σκέτες λάμπες, 82 ευρώ για μη γνήσιες λάμπες με βάση και οι γνήσιες λάμπες με βάση ξεκινούν στα 93 ευρώ.

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται στην αγορά και πλαστά αντίγραφα γνησίων λαμπών με βάση. Η γνήσια λάμπα, αποστέλλεται σε κουτί κλεισμένο με λευκό αυτοκόλλητο και δεν είναι δυνατόν να ανοιχθεί χωρίς να αλλοιωθεί το αυτοκόλλητο. Οι λάμπες που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά έχουν ένα πορτοκαλί ολόγραμμα στο κουτί, αλλά και πάνω στην λάμπα.

Λάμπα Epson

Οι γνήσιες λάμπες με βάση πάντα έχουν επιγραμμένο "UHE" πάνω στην ίδια την λάμπα. Μια εναλλακτική λύση ακριβώς ίδιας ποιότητας είναι οι γνήσιες λάμπες χωρίς βάση των εταιριών Osram, Philips και Ushio. Αν έχετε κάποια προτίμηση ανάμεσα σε αυτές τις εναλλακτικές, παρακαλούμε μην ξεχάσετε να την γράψετε στα σχόλια κατά την διάρκεια της παραγγελίας.

Μη γνήσιες λάμπες προέρχονται από κατασκευαστές, όπως είναι οι UHR, codalux, APO, κλπ. Συνήθως οι λάμπες δεν φέρουν καμία απολύτως επιγραφή.

Κατά την αγορά λάμπας χωρίς βάση, η καινούργια λάμπα συνήθως έχει τα καλώδια. Κάποιες φορές όμως, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα καλώδια της αρχικής λάμπας. Οι λάμπες Epson λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα. Ακόμη και έτσι όμως, σας συστήνουμε να διατηρήσετε την αρχική σύνδεση των καλωδίων.

Οι περισσότερες λάμπες για προτζέκτορες έχουν παραβολικό σχήμα. Αυτό το σχήμα έχει ως συνέπεια, κάποιες από τις ακτίνες να διαφεύγουν από το οπτικό σύστημα του προτζέκτορα, δίχως να αξιοποιούνται. Οι λάμπες Epson της τεχνολογίας E-TORL (συντομογραφία για: The Epson - Twin Optimised Reflection Lamp) έχουν ελλειπτικό σχήμα, το οποίο στέλνει την δέσμη φωτός πιο αποτελεσματικά και μάλιστα χρησιμοποιεί και δεύτερο μικρότερο επίκεντρο για να ελαχιστοποιήσει την διαφυγή του φωτός. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα των λαμπών Epson κατά 20%. Για αυτό οι προτζέκτορες της Epson πετυχαίνουν μεγαλύτερη ένταση φωτός με λάμπες ιδίων διαστάσεων, ή ίδια ένταση με λάμπες μικρότερων διαστάσεων. Επιπλέον, η κατασκευή E-TORL καθιστά εφικτή πιο αποτελεσματική ψύξη, οπότε αυξάνει το ωφέλιμο ζωής της λάμπας και κάνει πιο αθόρυβη την λειτουργία του προτζέκτορα.

 

Διάγραμμα ειδικής κατασκευής για τις λάμπες Epson


Πηγή: epson.com.sg